liofilizovana-malina-top-krem
19. oktobar 2025./Blog
  • By Dragana M
  • 0

Liofilizovano voće u kremovima je izraz koji sve češće srećemo u svetu zdravih namaza i slatkiša. Nekoga bi ovaj izraz mogao da uplaši jer zvuči previše stručno kada birate zdravo za sebe i svoju porodicu. Ali, da li ste pretpostavljali da proces liofilizacije spada u jedan od najprirodnijih načina čuvanja voća koji ne uključuje nikakve hemikalije?
Zato u nastavku govorimo više na ovu temu šta je liofilizacija voća, zašto je korisna i kako ne gubi svoju nutritivnu vrednost u kremovima pripremanim ’hladnim’ mućenjem (na temperaturi ispod 100°C). Naravno i kako da prepoznate kako izgleda prirodni krem. Za primer ćemo uzeti krem sa liofilizovanom malinom koji je idealan spoj zdravlja i prirodnog voćnog ukusa.

Šta je zapravo liofilizovano voće?

Liofilizacija spada u proces sušenja voća na vrlo niskim temperaturama. Ovakav proces omogućava uklanjanje vode iz namirnice bez gubitka hranljivih vrednosti. Narodski rečeno, voće se zamrzne a onda posebnim procesom dolazi do uklanjanja vlage iz voća. Ovom metodom voće zadržava ukus i miris, zatim boju ali i ono najvažnije a to su minerali i vitamini. Važno je da shvatimo kako se liofilizovano voće ne obrađuje nikakvim hemikalijama, niti mu se dodaje konzervans. Zato je ovo idealan dodatak prirodnim kremovima i voćnim namazima.
Naročito, ako su namenjeni deci.

Liofilizovano voće u kremovima – prirodno rešenje za slatke trenutke

Većinu potrošača pre prvog probanja zanima da li je ukus krema sa liofilizovanim voćem isti kao kod industrijskih kremova. Mi imamo dobru vest: prefinjena kremasta tekstura i voćni ukus pravi su užitak za svakog ko ume da oceni kvalitet.

Liofilizovano voće u kremovima je onaj momenat koji kremu daje ukus pravog voća. Upravo ova savremena tehnologija izvlačenja vlage pomaže voću da zadrži prirodnu aromu i boju. Zato samim mešanjem sa kremom nastaje savršen odnos između slatkog i voćnog ukusa.
U zdravim kremovima liofilizovano voće vodi poreklo iz same prirode, dok se u industrijskim namazima koriste veštačke boje i arome.
To je glavni razlog pravog izbora ove vrste kremova za svakoga ko pazi na ishranu, ali i roditelja koji svoju decu navikavaju na zdrave slatkiše bez aditiva.

Krem sa liofilizovanom malinom – prirodni voćni namaz punog ukusa

Top krem TM sa liofilizovanom malinom je prvi i pravi primer upotrebe liofilizovanog voća u kremu. Odlikuje ga bogati prirodni miris i blagi nakiseli ukus maline, što je po svom sastavu idealan balans ukusa i nutritivne vrednosti.
U ovom kremu se koristi prava prirodno liofilizovana malina u prahu za razliku od namaza koji sadrže ,,ukus maline“ i voćne arome. Konzumiranjem ovog krema unosite i korisna svojstva koje ovo voće ima – vitamine, vlakna i antioksidante.
Zato svaki roditelj koji ovakav krem sa prirodnim liofilizovanim voćem daje svom detetu može da bude siguran da mu daje ukusnu i hranljivu užinu. Umesto praznih kalorija koje sadrži industrijski namaz.

Kako da prepoznate pravi prirodni krem?

Deklaracija je prva stvar koju morate da pročitate kada birate ,,voćni namaz“. Zato što pravi
prirodni kremovi:

  • Ne sadrže konzervanse
  • Nemaju dodate arome i boje
  • Lista sastojaka sadrži pravo voće (Npr. Liofilizovana malina) a ne ,,aroma maline“

Zato neka Vaš izbor budu brendovi koji jasno prikazuju sastav bez generičkih izraza kao što su ekstrakti i arome.

Da li je liofilizovano voće u kremovima zaista prirodno?

Naravno! I više od toga. Ovo je jedan od najnaprednijih i najzdravijih načina kako možete da uživate u voću tokom cele godine. Bez dodataka, bez aditiva i bez kompromisa.
Zato ako tražite zdravu alternativu za sebe i svoju decu onda neka prirodni krem sa liofilizovanim voćem bude vaš izbor. Top krem TM sa liofilizovanom malinom je pravi primer kako priroda i tehnologija zajedno stvaraju nešto vredno.
Za još korisnih saveta posetite našu BLOG sekciju.
Ukoliko želite da ostanete u toku sa novitetima iz Top krem TM ponude zapratite našu Instagram ili Fejsbuk stranicu.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *